Et Tarifleri
Lezzet ve sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olan et yemekleri, dünyanın bir çok yerinde sıklıkla tüketilmektedir. Özellikle bayram dönemlerinde tercih edilen et yemeklerinin içinde yüksek besin değerleri bulunur. Bunun yanı sıra 100 gram et içerisinde yaklaşık 230 kalori mevcuttur. Bu da sporcuları destekleyen ve fit olmak isteyenler için uygun bir miktarı içerir. Etli yemekler beyaz, kırmızı ve balık eti olarak ayrılır ve içerdikleri değerler nedeniyle beyin, kas ve kemik gelişimine destek sağlar. Beyaz etli yemekler (Tavuk, Hindi veya Balık) kilo vermekte etkiliyken, kırmızı et yemekleri vitamin ve demir gibi zengin mineraller sunar. Bununla birlikte etli yemek tarifleri içinde haşlama, güveç, fırında et ve et kavurma gibi birbirinden farklı çeşitleri de mevcuttur. Hafif öğünler tercih edenler için haşlama ve fırında yapılan et yemekleri, yüksek protein almak isteyenler için ızgara ve kebap tavsiye edilebilir. Etli yemekler yapılırken kullanılan pişirme yöntemlerine de dikkat edilmeli, yemek tarifine ve püf noktalarına özen gösterilmelidir. Aynı zamanda et yemeği hazırlarken kendi zevkinize uygun sebze ve baharat çeşitleri katarak daha farklı lezzetler de elde edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: