Kadın Budu Köfte
21 Kasım 2024

Trakya'nın meşhur yemeklerinden biri olan kadınbudu köfte, bazı Balkan ülkelerinde farklı versiyonları ile sunulur. Temel olarak kıyma ve pirinç ile yapılan bu yemek, protein ve kalsiyum bakımından zengindir. İsteğe göre fırında, ocakta ya da ızgara da pişirilebilir. Kas gelişimini desteklediği için özellikle çocukların ve sporcuların tüketmesi tavsiye edilir. Malzemeleriniz hazırsa, Edirne usulü kolay kadınbudu köfte nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Kadınbudu Köfte Kaç Kaloridir?

  • 100 gram olarak hazırlanan bir porsiyonda kadınbudu köfte, yaklaşık 250 kaloridir. Ocak yerine fırında pişirilen köfte ortalama 360 kaloridir.
  • Diyet listelerine ekleyebileceğiniz glutensiz kadınbudu köftenin kalori değeri ise 190'dır.

Farklı çeşitleriyle birlikte sunulan köfte tarifleri sizin de damak tadınıza hitap ediyorsa, pratik ve hafif fellah köfte veya mercimek köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 28 Kişi Kaydetti
Kadın Budu Köfte için

Malzemeler

Malzemeler

  • 600 gr köftelik kıyma (az yağlı)
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Panelemek için

  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • Yarım çay bardağı buğday unu
  • 1 yumurta

Kızartmak için

  • 2~3 su bardağı ayçiçeği yağı
Kadın Budu Köfte

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Orijinal kadınbudu köfteyi, barbunya pilaki veya pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

Püf Noktası
  • Kadınbudu köfte hazırlarken kullanacağınız kıymanın az yağlı olmasına dikkat edin. Aynı zamanda kıymanın iki kez çekilmesi de işinizi kolaylaştıracaktır.
  • Pirinçleri ortalama 15 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Daha fazla haşlarsanız kıvamı bozulur ve köftenin tadını değiştirebilir.
  • Kıymaların üzerini unlamayı ihmal etmeyin. Unla harmanlanan köfteler daha çıtır ve lezzetli olur.
  • Köfteleri pişireceğiniz yağın sıcak olması da, köftelerin daha kolay ve eşit miktarda pişmesini sağlayacaktır.
  • Kızartma yağından kaçınmak isterseniz daha az yağ ile fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo