Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi

 Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi
26 Nisan 2025

Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi: Narın ekşi ve tatlı lezzetiyle buluşan yumuşacık tavuk kanatları sofralarınıza bambaşka bir renk katacak! Pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu nar soslu tavuk kanat tarifi, özellikle davet sofralarınızda fark yaratacak. Eğer nar aromalı et yemeklerini seviyorsanız, nar soslu tavuk kanat tarifi tam size göre; yumuşacık dokusu ve karamelize lezzetiyle her lokmada büyüleyecek! Peki; nar soslu tavuk kanat nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Sarımsaklı Ballı Çıtır Tavuk tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon nar soslu tavuk kanat kaç kaloridir?

Bir porsiyon nar soslu tavuk kanat 350 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 1 saat 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk kanadı
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı bal veya pekmez 
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Nar Soslu Tavuk Kanat Tarifi

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kasede nar suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, bal (veya pekmez), kırmızı toz biber, karabiber, tuz, pul biber ve kekiği karıştırın.
  2. Tavuk kanatlarını nar sulu marinasyona ekleyin ve her tarafını iyice harmanlayın.
  3. Üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 1 saat (tercihen 2-3 saat) marine edin.
  4. Kanatları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine marinasyon sosundan biraz gezdirin.
  5. Kanatları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.
  6. 15. dakikada kanatları çevirin ve üzerlerine kalan nar suyundan biraz daha sürün.
  7. Son 5 dakikada fırının ızgara ayarını açın ve kanatların üzerlerinin karamelize olmasını sağlayın.
  8. Nar soslu tavuk kanatların üzerine susam serpiştirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Taze nane veya maydanoz yaprakları serpip ferah bir dokunuş katın.
  • Yanına narlı roka salatası, süzme yoğurtlu dip sos veya limonlu bulgur pilavı hazırlayın.
  • Servis tabağına birkaç tane taze nar tanesi serpiştirerek şık ve renkli bir sunum yapın.
  • Hafif ekşi tatları dengelemek için yanında tatlı patates püresi veya ballı hardallı sos da sunabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Hazır nar sularında şeker oranı yüksek olduğu için sos fazla karamelize olup kolayca yanabilir.
  • En az 1 saat, mümkünse 2-3 saat marine ederseniz hem daha aromalı hem daha yumuşak olur.
  • Pişirme sırasında kanatları mutlaka çevirin. Böylece her tarafı eşit şekilde nar suyunun karamelize etkisini alır.
  • Fırında pişirirken sosu birkaç kez fırçayla sürün. Bu yöntem tavukların üzerinin daha parlak ve lezzetli olmasını sağlar.
  • Izgara ayarını son 5 dakikada açın. Böylece kanatlar çıtır çıtır olur ama içleri kurumaz.
  • Sosu fazla koyu kıvamlı yapmak istersen, nar suyunu ocakta hafifçe kaynatarak yoğunlaştırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo