Orta Asya'da 'tatar bifteği' olarak ortaya çıkan hamburger köftesi, ilk olarak Almanya'da sunulmuştur. İngiltere ve Amerika da yaygınlaşmaya başlayan bu besin, ismini Almanya'nın Hamburg şehrinden alır. Izgarada pişirilmesi tavsiye edilen köfte, yüksek oranda protein ve lif içerir. Yapımında kırmızı et kullanıldığı için, vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerlerini karşılar. Hamburger köftesinin hazırlaması 15, pişirmesi ise yalnızca 10 dakikadır. İçinde kullanılan malzemelere göre fiyat değişiklik gösterebilir. Malzemeleriniz hazırsa, dışarıda satılanları aratmayacak evde hamburger köftesi nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.
1 Adet Hamburger Köftesi Kaç Kaloridir?
Orta boyutlarda hazırlanan bir porsiyon hamburger köftesi yaklaşık 135 kaloridir. Kalori değerini azaltmak için pişirme sırasında kullanılan yağ miktarını düşürebilir, porsiyon boyutunu küçültebilirsiniz. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan klasik köfte tarifini de deneyebilirsiniz.
Hamburger yapımında ihtiyaç duyacağınız ev yapımı hamburger ekmeği tarifini de notlarınız arasına ekleyin. Daha fazlası için pratik köfte tariflerine göz atın.
Malzemeler
Hamburger Köftesinin İçinde Ne Var?
İsteğe göre köfteler pişerken üzerine cheddar peyniri koyarak tadını güzelleştirebilirsiniz. Pişen köfteleri acı sos ile süsleyebilirsiniz.
Dilerseniz orijinal hamburger köftesini, doğal meyvelerle hazırlanan hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.