Kıymalı Karnabahar
28 Mart 2024

Turpgiller familyasından olan karnabaharın ana vatanı Doğu Akdeniz'dir. Ülkemizde ise en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilir. Metabolizmayı hızlandıran bu besin, diyet listelerinin ilk sıralarında yer alır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, özellikle kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Mide ve meme kanserine karşı direnç uygulayan karnabahar; çorba, salata ve et yemeklerinin yanında sunulur. Malzemeler hazırsa, kıymalı karnabahar tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kıymalı Karnabahar Kaç Kaloridir?

Lif ve vitamin bakımından zengin olan kıymalı karnabahar yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet listelerinde yer verilir. Dilerseniz, düşük kalorili fırında karnabahar tarifini de deneyebilirsiniz.

Daha fazlası için karnabahar tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kıymalı Karnabahar için

Malzemeler

  • 500 gr karnabahar
  • 150 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2.5~3 su bardağı su
Kıymalı Karnabahar

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Kıymalı karnabahar yemeğini, yanına çok yakışan haydari ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Karnabaharları düdüklü tencerede pişirecekseniz, pişirme süresini yarıya indirebilirsiniz.
  • Haşlama esnasında oluşan kokuyu önlemek için, suyun içerisine birkaç damla limon sıkabilirsiniz.
  • Karnabaharların haşlanırken dağılmaması için, iri parçalar halinde ayıklayın.
  • Tarifte kullanacağınız kıymaların iki kez çekilmesine özen gösterin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo