Mantarlı Tarifler
Protein, D vitamini ve potasyum bakımından oldukça zengin olan mantar, birçok farklı çeşide sahiptir. Ülkemizde en çok yenilen ve yetiştirilen mantar çeşitleri ise kültür mantarı, trüf mantarı, istiridye mantarı ve biftek mantarıdır. Hemen hemen kırmızı et ile aynı protein değerine sahip olan mantar, özellikle sporculara önerilen besinler arasındadır. Kas gelişimini desteklediği için büyüme çağında ve kemik hastalıklarında mutlaka tüketilmelidir. Genelde marketlerden satın alınsa da uygun şartlara uyulduğunda kültür mantarı ve istiridye mantarı evde yetiştirilebilir. Mantar hakkında en tartışmalı konu ise yıkanıp yıkanmamasıdır. Mantar nasıl temizlenir yazımızda anlattığımız gibi mantarın temizlenme işlemi oldukça basittir. Peki, mantarla ne yemek yapılır? Sizler için sunduğumuz en pratik ve lezzetli mantarlı tariflere buradan ulaşabilirsiniz.