Uzak Doğu mutfağı tutkunlarına, lezzetli ve doyurucu hindistan cevizi sütlü deniz mahsulleri çorbasını öneriyoruz. Levrek, fener balığı ve mantar ile hazırlanan bu balık, yaz kış demeden afiyetle tüketilebilir.
Hindistan Cevizi Sütlü Deniz Mahsulleri Çorbası için
Malzemeler
125 ml Hindistan cevizi sütü
40 g levrek
40 g fener balığı
1 çay kaşığı limon otu
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı kırmızı köri ezmesi
1 çay kaşığı acı biber ezmesi
30 g mantar
15 ml lime suyu
1 çay kaşığı kişniş
200 ml su
Üzeri için
1 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı chili biber
Hindistan Cevizi Sütlü Deniz Mahsulleri Çorbası
Nasıl Yapılır
Limon otu ve zencefili 3 dakika suda kaynattıktan sonra malzemeleri içinden alın.
Balık hariç tüm malzemeyi Hindistan cevizi sütünü de ekleyerek aynı tencereye alın ve 3 dakika daha kaynatın. Son aşamada içine balıkları ekleyin ve balıklar pişene kadar orta ateşte tutmaya devam edin.
Üzerini reyhan ve chili biber ile süsleyerek servis edin.
Teşekkür ederiz.