Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen mantar, A, B, D ve K vitamini bakımından zengindir. Çeşitli hastalıklara karşı koruma sağlayan mantarın, istiridye, kültür, trüf gibi birçok farklı çeşidi vardır. Hemen hemen birçok ülkede sevilerek tüketilen bu besin, protein bakımından zengin olduğu için vejetaryenler tarafından da tercih edilir.
Daha fazlası için mantarlı tarifler sayfamızı ziyaret edin.
Kültür mantarı, sarımsak ve krema ile hazırlanan bu çorba, en sevilen çorba çeşitlerinden biridir. Özellikle kış aylarında tercih edilen kremalı mantar çorbası, midenin rahatlamasına yardımcı olur.
Kısa sürede nefis mi nefis bir yemek hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yalnızca 6 malzemeden oluşan mantar kızartmasını 20-25 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.
Dana eti, mantar ve domates ile hazırlanan mantar sote, özellikle protein ağırlıklı beslenmek isteyenler için idealdir. Mantar soteyi sarımsak ve baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Mantar denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de, kremalı mantarlı makarnadır. Fettucine makarna ile hazırlanan bu yemek, eski kaşar veya parmesan peyniri ile lezzetlendirilir.
Şef Arzu Öztürk'ün özel tariflerinden biri olan mantarlı cheeseburger, karamelize soğan ve cheddar peyniri ile hazırlanır. İsteğe göre içerisine marul ve patates ilave edilebilir.
Köfte ve kültür mantarı ile hazırlanan mantar kebabı, fırında 30-40 dakika kadar pişirilir. Pişirme işleminin ardından domatesli sos ilave edilir ve sıcak bir şekilde servis edilir.
Ülkemizde en çok tüketilen mantar çeşitlerinden biri olan istiridye mantarı, 'kavak mantarı' ismiyle de bilinir. Yalnızca 6 malzemeden oluşan istiridye mantar çorbası ise, hem doyurucu, hem de pratiktir.
Mantar, limon suyu ve tuz ile hazırlanan mantar konservesi, yaz kış demeden afiyetle tüketilebilir. Yemeklerin içerisinde de kullanılan bu konserve, mantarın daha uzun süre saklanmasını sağlar.
Haftada en az 1 kez tüketilmesi önerilen mantar ile havuç, soğan ve biber kullanarak nefis bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Mantar yemeğinin porsiyonu, yaklaşık 40 kalori değerindedir.
Yemeye doyamayacağınız bir tarifle karşınızdayız. Köri baharatı, tavuk ve mantar ile hazırlanan bu yemek, son yılların en çok ilgi gören tariflerinden biridir.
İspanyol mutfağının meşhur lezzetlerinden biri olan mantarlı tapas, özellikle cafe ve restoranlarda servis edilir. Ortalama 15-20 dakikada hazırlanan tapas, kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde sunulabilir.
Kestane, kültür ve istiridye olmak üzere 3 farklı mantar ile hazırlanan galette, gravyer peyniri, frenk soğanı ve maydanoz ile zenginleştirilir.
Risotto, İtalyan mutfağında sık sık tüketilen bir yemek çeşididir. Kültür mantarı ve parmesan peyniri ile zenginleştirilen risotto, taze fesleğen yaprakları ile birlikte sunulur.
Daha öncede belirttiğimiz gibi yüksek besin değerlerine sahip olan mantar, vejetaryen ve vegan menülerinde sık sık tercih edilir. Mantarlı vegan burger ise yeni tatlar denemek isteyenler için idealdir.
Mantar, biberiye, adaçayı gibi farklı malzemelerle hazırlanan mantar pate, küçük ekmek dilimlerinin üzerinde sunulur. Özellikle kalabalık sofralarda, yemek öncesinde servis edilebilir.
Yalnızca 7 malzemeden oluşan mantar sote, zamanınızın kısıtlı olduğu durumlarda kurtarıcı niteliğinde bir yemektir. Porsiyonu yaklaşık 190 kalori olan mantar sote, 20 dakikada sofralardaki yerini alır.
Peynir ve mantarı hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, sizi böyle alalım. İç harcı çedar ve parmesan peyniri ile doldurulan mantarları, fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Uzak Doğu mutfağından dünyaya yayılan sushiyi, farklı bir versiyonu ile sizlere sunuyoruz. İç harcında fava ve mantar kullanılan bu yemeği, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için buraya bırakıyoruz.
Mantar, kaşar peyniri ve beşamel sos ile hazırlanan bu yemek, hem hafif, hem de lezzetlidir. Özellikle et yemeklerinin yanında sunabileceğiniz, tamamlayıcı tariflerden biridir.
Kayın mantarı, krema ve tereyağı ile nefis bir biftek hazırlamaya ne dersiniz? Protein bakımından çok zengin olan bu yemeği, özel günlerde sofralarınızdan eksik etmeyin.
Kültür mantarı, defne yaprağı ve sirke ile hazırlanan mantar turşusu, yemeklerin yanında sunulan en lezzetli eşlikçilerden biridir. Hazırlanan mantar turşusu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmelidir.
Şunlara da göz atın;