Kremalı Mantar Çorbası
28 Mayıs 2024

Ana vatanı Portekiz olan mantar, ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilir. Dünyanın birçok yerinde farklı çeşitleriyle üretilen bu besin, D vitamini bakımından çok zengindir. Sebzeler arasında en fazla besin değerine sahip olmasının yanı sıra, protein deposu olarak da bilinir. Yemeklerin içerisinde tüketilen mantar, özellikle kış aylarında krema ile harmanlanarak çorba yapımında kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, videolu anlatımıyla besleyici ve doyurucu kremalı mantar çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kremalı Mantar Çorbası Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık mantar çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Düşük kalorisiyle sunulan kremalı mantar çorbasını, diyet listelerinize ekleyebilir ve sos çeşitleri ile tatlandırabilirsiniz.

Siz de başlangıç menülerini zenginleştirmek istiyorsanız, çorba tariflerine göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yüksek proteinli işkembe çorbası tarifini de deneyebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 18 Kişi Kaydetti
Kremalı Mantar Çorbası için

Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Kremalı Mantar Çorbası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Kremalı mantar çorbasını, karnabahar pilavı ve brüksel lahanası salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
  • Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
  • Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
  • Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
  • Çorbayı pürüzsüz kıvama gelinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Çorbaya krema eklendikten sonra kesilmemesi için altını kısmak gerekir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra kapatılmalıdır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo