Doldurulmuş Ciğer

Doldurulmuş Ciğer
30 Kasım 2022

Ciğer severler için sebze, mantar ve ciğer bileşiminden oluşan şahane bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Hazırladığınız ciğerleri, kızgın yağda kızarttıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Doldurulmuş Ciğer için

Malzemeler

  • 5 dilim dana ciğeri
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet kırmızı kapya biber (İnce kıyılmış)
  • 1 adet çarliston biber (İnce kıyılmış)
  • 4-5 adet mantar (İnce kıyılmış)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz ve baharatlar (İsteğinize bağlı)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
Doldurulmuş Ciğer

Nasıl Yapılır

  1. Biber ile mantarı tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve biberli harcı ekleyip hafif yumuşayana kadar soteledikten sonra kenara alın.
  2. Ciğer dilimlerini yanlamasına keserek bir cep oluşturun. Hazırladığınız biberli harcı bu ceplerin içini dolduracak şekilde paylaştırın.  Açık kısımlarını kürdan ile tutturup kapatın.
  3. Unu ve yumurtayı ayrı kaplara alın. Yumurtaları çırpın, una hafif tuz ekleyip karıştırın. 
  4. Doldurduğunuz ciğerleri önce una daha sonra yumurtaya batırın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ve sıcak veya ılık servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Kızarttığınız ciğerleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo