Mantarlı Sandviç

Mantarlı Sandviç
19 Ağustos 2024

Günün her saatinde tüketebileceğiniz bir sandviç tarifi ile karşınızdayız. Ekşi mayalı ve doyurucu bir sandviçin arasına toz parmesan, sotelenmiş mantar ve bebek ıspanak ekleyerek bu lezzeti yakalıyoruz. Malzemeler hazırsa mantarlı sandviç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için soğuk sandviç tariflerine göz atın.

Bir Porsiyon Mantarlı Sandviç Kaç Kalori?

Bir porsiyon mantarlı sandviç 440 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Mantarlı Sandviç için

Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 100 ml zeytinyağı
  • 6 dilim ekşi mayalı ekmek
  • 120 gr toz parmesan
  • 1 su bardağı bebek ıspanak
  • 4-5 demet roka
  • Tuz, karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • Taze kekik
Mantarlı Sandviç

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle mantarların kabuklarını soyun ve dörde bölün.
  2. Derin bir tavaya yağ ekleyip önce mantarları sonra ıspanakları sotelemeye başlayın.
  3. Sotelediğiniz sebzeleri bir kenara alın.
  4. Ekşi mayalı ekmeklerin üzerini yağlayın, bir diş sarımsağı aroması geçecek şekilde ekmeklerin üzerine sürün.
  5. Ekmekleri tavada birkaç tur çevirerek kızartın. Üzerine toz parmesan ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı peynirin erimesini sağlayın.
  6. Ekmekleri bir tabağa alın, üzerine roka yapraklarını ve sotelediğiniz mantar ve ıspanakları ilave edin.
  7. Mantarlı sandviç hazır son olarak üzerine taze kekik serpiştirin.
  8. Dilerseniz üzerine bir ekmek kapatıp servis edebilirsiniz ya da açık sandviç olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Dilerseniz ekmeğin tabanına pesto sosu sürebilirsiniz.
  • Mantarlı açık sandviçin üzerine poşe yumurta ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
  • Parmesan peyniri yerine çedar peyniri, kaşar peyniri ya da lor peyniri kullanabilirsiniz.
  • İstridye mantarı ve kestane mantarı kullanabilirsiniz.
  • Dilerseniz dereotu, maydanoz ve fesleğen gibi yeşillikler kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Mantarların çıtır çıtır bir kıvamda olmasını istiyorsanız 200 derecelik fırında yaklaık 25 dakika pişirmeniz gerekir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo