Hamsi Güveç

Hamsi Güveç
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsi Güveç için

Malzemeler

  • 500 gr temizlenmiş hamsi
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 taze soğan
  • 4~5 sivribiber
  • 1 patates
  • 5~6 pazı yaprağı
  • 2 domates
  • 1 su bardağı su
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 defneyaprağı
  • Tuz
Hamsi Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Biberleri temizleyip halka halka doğrayın. Patatesin kabuğunu soyup irice rendeleyin.
  2. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Pazı yapraklarını irice doğrayın.
  3. Sebzeleri ve hamsileri geniş bir kaba alıp karıştırın. Su, tuz ve defneyapraklarını ilave edip tekrar harmanlayın.
  4. Hamsili sebze karışımını güveç kaplarına paylaştırın.Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, Karadeniz usulü hamsi buğulama tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo