Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli

Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli
15 Şubat 2023

Şef Claudio Chinali'nin ülkesinin en sevdiği lezzetlerden peynirli ve trüf mantarlı Ravioli tarifi ile karşınızdayız. İtalyan mutfağından mutlaka denemeniz gereken bu tarifi, trüf mantarı ile zenginleştirebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli için

Malzemeler

Hamur için

  • 200 g beyaz un
  • 50 g irmik unu
  • 8 adet yumurta sarısı
  • 5 ml zeytinyağı
  • 1 tutam tuz

Ravioli iç harcı için

  • 200 g Ricotta peyniri (Rendelenmiş)
  • 100 g Grana Padano peyniri (Rendelenmiş)
  • 100 g Pecorino Romano peyniri (Rendelenmiş)
  • 100 g Fontina peyniri (Rendelenmiş)
  • 70 g siyah trüf mantar (Doğranmış)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Grana padano sos için

  • 100 g Grana Padano peyniri
  • 100 g krema

Üzeri için

  • 50 ml Dömi Glas sos
  • 50 g patlamış kinoa
  • 30 ml maydanozlu zeytinyağı
Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra 2 saat süreyle dinlendirin.
  2. İç harç malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
  3. Dinlendirdiğiniz hamuru 2 bezeye bölerek, her bir bezeyi 1 mm kalınlığında açın. İki beze arasına iç harcı, mantı içi gibi düzenli aralıklarla yayın ve içinde hava kabarcığı bırakmamaya dikkat ederek kapatın. 
  4. İç harca dikkat ederek kenar kısımlarının üzerinden tırtıklı bir kesici yardımıyla geçip yapışmalarını ve şekil almalarını sağlayın. Unlu bir bezin üzerine alarak dinlendirin.
  5. Grana Padano sosu için peynir ve kremayı benmari usulü eritin.
  6. Ravioliyi kaynayan suda 3-4 dakika süreyle pişirin.
  7. Servis tabağının zeminine Grana Padano sosunu yayın ve haşladığınız ravioliyi üzerine koyun. Son olarak dömi glas sos, maydanozlu zeytinyağı ve patlamış kinoayı ekleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo