Trüflü Beğendili Dana Lokum

Trüflü Beğendili Dana Lokum
18 Eylül 2023

Şef Serdal Koç’dan nefis pancar püresi ve şahane lezzetiyle trüflü beğendili dana lokum tarifi.

Daha fazla bilgi için 'Trüf mantarı nasıl yenir?' yazımıza göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Trüflü Beğendili Dana Lokum için

Malzemeler

  • 4 adet 50 g’lık bonfile
  • 100 g zeytinyağı
  • 2 adet kokteyl domates

Beğendi için

  • 40 g un
  • 40 g tereyağı
  • 2 adet orta boy patlıcan (130 g)
  • 350 g süt
  • Tuz
  • 1 tutam toz karabiber
  • 2 ml trüf yağı

Pancar püresi için

  • 120 g haşlanmış pancar
  • 5 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tutam kimyon
Trüflü Beğendili Dana Lokum

Nasıl Yapılır

  1. Bonfile parçalarını bir kaba alarak zeytinyağını ekleyin 1 saate süreyle dinlenmeye bırakın.
  2. Pancar püresi için haşlanmış pancarı rondoda çekin. Daha sonra zeytinyağı ile baharatları ilave ederek karıştırın.
  3. Beğendi için patlıcanları közleyin. Tereyağını eritin ve unu ilave ederek kavurun. Yavaş yavaş sütü de ekleyerek kavurun. 
  4. 5 dakika kadar hızlı bir şekilde çırparak pişirmeye devam edin. Tuz, karabiber ve trüf yağını ilave edin ve kaynadıktan sonra ocaktan alarak içine közlenmiş patlıcanı ekleyerek karıştırın.
  5. Tavayı iyice ısıtın ve bonfile parçalarını arkalı önlü pişirin.
  6. Domatesleri de közleyin.
  7. Servis tabağına önce pancar püresini yayın ve üzerine bonfile parçaları ile beğendiyi ilave edin. Son olarak közlenmiş domatesler ile süsleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo