Mantarlı Bal Kabağı Çorbası

Mantarlı Bal Kabağı Çorbası
19 Şubat 2024

Mantar, havuç ve bal kabağı ile hazırlanan bu çorbayı, soğuk kış günlerinde afiyetle tüketerek içinizi ısıtabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, mantarlı bal kabağı çorbası için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Mantarlı Bal Kabağı Çorbası için

Malzemeler

  • 500 g bal kabağı (İri doğranmış)
  • 1 adet soğan (İri doğranmış)
  • 1 adet havuç (İri doğranmış)
  • 1 adet patates (İri doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (İri doğranmış)
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 paket krema
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Üzeri için

  • 6-7 adet mantar (Dilimlenmiş)
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
Mantarlı Bal Kabağı Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Bal kabağı, mantar, patates, havuç, sarımsak ve soğanı ekleyip birkaç dakika soteleyin. 
  2. Üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek pişirin. Ardından blender ile pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çekin. 
  3. Üzerine krema, tuz ve rendelenmiş muskatı ilave ederek tatlandırın.
  4. Bir tavada tereyağını eritin, mantarları sarımsak ile birlikte çıtır bir kıvam alana dek kavurun. Çorbayı bir servis kasesine alın ve üzerine kızarmış mantar ilave ettikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo