- Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin.
- İnce doğradığınız porçini mantarlarını ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve tavuk suyunun yarısını ilave edin.
- Pirinçler suyu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirin. Kalan tavuk suyunu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
- Pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını ve parmesan peynirini ilave edin.
- Tereyağı iyice eriyinceye kadar karıştırıp ocaktan alın. Üzerini ince doğradığınız taze dağ kekiği ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, kültür mantarı ile hazırlanan klasik mantarlı risotto tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.