İnge Tatlısı

İnge Tatlısı
04 Temmuz 2024

Yöresel tatlılarımızdan biri olan inge tatlısı Denizli'ye aittir. Sizler için inge tatlısının yapılışını anlattık. Siz ve malzemeleriniz hazırsa inge tatlısının detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İnge Tatlısı için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay kaşığı soda
  • 1 çay kaşığı yaş maya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • ¼  çay bardağı çiçek yağı
  • 65 gr margarin
  • Dövülmüş ceviz
  • Hindistan cevizi
  • 3 bardak toz şeker
  • 2,5 bardak su
  • 2 damla limon suyu
İnge Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Un bir karıştırma kabına alınır. Ortası açılır.
  2. Dövülmüş ceviz ve ay çiçek yağı dışındakiler una eklenerek yoğurulur. 
  3. İki ayrı parçaya ayrılır, rulo yapılır. 
  4. Rulolar saç örgüsü şeklinde tepsiye yerleştirilir. Hafifçe üstüne bastırılır.
  5.  Üzeri yağlanır fırına sürülür. Kızarınca fırından alınır.
  6. Şeker ve su bir tencereye alınır ve kaynadıktan sonra limon eklenir.
  7. Şerbet tatlı üzerine dökülür. 
  8. Hindistan cevizi  serpildikten sonra servis edilir. 
  9. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Soğuk olarak servis edilir. 
Püf Noktası
  • Şerbet sıcak, tatlı ise ılık olmalıdır. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo