İrmikli Kurabiye

İrmikli Kurabiye
18 Ocak 2025

İrmikli kurabiye, nefis bir tatlı atıştırmalıktır ve irmiğin verdiği dokusu ile oldukça lezzetli bir tarif sunar. İşte basit bir irmikli kurabiye tarifi: 

Hira Tatlısı tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon İrmikli Kurabiye kaç kaloridir?

Bir porsiyon İrmikli Kurabiye 180 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İrmikli Kurabiye için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı irmik
  • 9 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/4 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin 
  • 1 paket kabartma tozu 

Üzeri İçin:

  • 1 kase irmik

İrmikli Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve toz şekeri geniş bir kaba alıp çırpın.
  2. Ardından irmik, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyin.
  3. Karışımı homojen ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın ve üzerini irmiğe bulayın.
  5. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  7. Fırından çıktan irmikli kurabiyeler servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • İrmikli kurabiyeler, özellikle bir fincan sıcak çay veya kahve ile mükemmel bir ikili oluşturur. Çayın yanında veya kahveyle birlikte servis edebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin üzerine bir miktar dövülmüş ceviz veya fındık serpebilirsiniz.
  • İrmikli kurabiyeleri bir bardak soğuk sütle birlikte servis edebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri çikolata sosuyla veya çikolata fondüsüyle süsleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Tereyağını kullanmadan önce mutlaka oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Bu, kurabiyelerin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlar.
  • Hamur çok yumuşak olursa, biraz daha irmik veya un ekleyebilirsiniz. Hamurun ele yapışmaması, şekil verebilmeniz için ideal kıvama gelmesi gerekir.
  • Kurabiyelere farklı şekiller vermek isterseniz, hamuru bir miktar daha sertleştirebilirsiniz. Ayrıca, kurabiyelerin üst kısmını irmiğe bulayarak ekstra lezzet ve doku elde edebilirsiniz.
  • Kurabiyeleri hava geçirmez bir kapta saklarsanız, tazeliklerini daha uzun süre korurlar. Ayrıca, kurabiyeler soğuduktan sonra, daha gevrek hale gelir, bu yüzden fırından çıkıp biraz soğumalarını beklemek iyi olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo