Kaymaklı Ve Cevizli Hurma Tatlısı

Kaymaklı Ve Cevizli Hurma Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kaymaklı Ve Cevizli Hurma Tatlısı için

Malzemeler

  • 24 hurma
  • Yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 200 gr kaymak
Kaymaklı Ve Cevizli Hurma Tatlısı

Nasıl Yapılır

Hurmaları yanlarından bıçakla açarak, zedelemeden çekirdeklerini çıkarın. Teflon tavada yağı ısıtın ve hurmaları ekleyip 2-3 dakika harlı ateşte çevirin. Hurmaları bir kenara alıp ılıtın. Ilınan hurmaların içini bir çay kaşığı yardımı ile kaymakla doldurun ve kaymaklı kısmını kıyılmış ceviz içine batırarak servis tabağına alın. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo