Glutensiz Baklava

Glutensiz Baklava
07 Haziran 2024

Hem gluten intoleransı olanlar, hem de sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir tarifle karşınızdayız. Karaköy Güllüoğlu'dan aldığımız glütensiz baklavayı, evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis glütensiz baklava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Glutensiz Baklava için

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

  • 1.5 kg glutensiz un
  • 12 adet yumurta
  • 1.5 lt su
  • Glutensiz nişasta

İç harcı:

  • 400 gr sade yağ
  • 500 gr fıstık veya ceviz içi

Şerbeti için:

  • 900 gr pancar şekeri
  • 600 gr su
  • 2 veya 3 damla limon suyu
Glutensiz Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Glutensiz un, yumurta ve su karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir. 
  3. Toplamda 18 kat yufka döşenip arasında 2 sıraya fıstık veya ceviz serpilerek sade yağla buluşturulur. 
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilerek baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbet ile buluşturulur. 
  5. Sonrasında soğumaya alınır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo