Rus Çöreği
21 Kasım 2024

Ağızda dağılan yumuşacık dokusuyla nefis bir çörek hazırlamaya ne dersiniz? Kreması ve meyveli sosuyla tadı damağınızda kalacak bu çöreği, çay saatlerinde afiyetle yiyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, bir fincan çay eşliğinde sunabileceğiniz Rus çöreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sırniki tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Rus Çöreği için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 65 gr tereyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 10 gr instant maya
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şekeri

Sosu için:

  • 200 gr dondurulmuş kırmızı meyveler
  • 1/2 adet limon suyu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1/2 çay bardağı su

İç dolgusu için:

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çilek
  • Ahududu
  • Böğürtlen
Rus Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. Sos için tüm malzemeleri bir tencereye alın. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Kıvamı koyulaşınca blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın ve soğumaya bırakın. 
  2. Hamuru için, derin bir kapta maya, süt ve şekeri karıştırın. Maya aktifleştiğinde un dışında kalan malzemeleri ekleyin.
  3. Ardından yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. 
  4. Hamuru 1 saat mayalanması için bekletin. 
  5. İç dolgusu için, labne peynir, şeker ve vanilyayı bir kapta güzelce karıştırın. 
  6. Hamur mayalandıktan sonra 8 eşit parçaya bölün. 
  7. Hafifçe yoğurduktan sonra yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerini bez ile örterek 20 dakika daha mayalandırın. 
  8. Ardından mayalanan hamurun orta kısımlarına bardak yardımıyla bastırarak donut şekli verin. Ancak ortasında boşluk açmamaya dikkat edin. 
  9. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra, orta kısmına labneli karışımı ekleyin. 
  10. Labneli kremanın üzerine hazırladığınız meyveli sosu paylaştırın.
  11. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika, pişirin. 
  12. Çörekler piştikten sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. 
  13. Ardından üzerini çilek, böğürtlen ve ahududu ile süsleyin. Pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Sos için yalnızca çilek veya yalnızca böğürtlen kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo