1 çay kaşığı portakal özütü (Ya da çeyrek portakal kabuğu rendesi)
1 yumurta
1 yemek kaşıgğı un
1/2 su bardağı ince kıyılmış vişne şekerlemesi
1/4 fincan beyaz çikolata
12 adet bütün vişne şekerlemesi
Vişneli Mini Pastalar
Nasıl Yapılır
Fırını 175 derede ısıtmaya başlayın. Mini muffin kaplarınızı yağlayın.
Bisküvi kırıntılarını, 2 çorba kaşığı şeker ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Kalıplara eşit miktarda dökerek iyice bastırın.
Krem peynir, şeker ve portakal özütünü mikser ile karıştırarak pürüzsüz olana kadar çırpın. Yumurtayı ilave edin ve harmanlanıp, krema homojen olana kadar karıştırın.
İnce şekilde kıydığınız vişneleri de içine ilave edin. Kalıplardaki bisküvilerin üzerine dökerek 20-25 dakika pişirin.
Fırından aldığınız kekleri 1-2 saat kadar soğumaya bırakın. Bu esnada çikolatayı benmari usulü eritin. Keklerin üzerine beyaz çikolata ve bütün vişne şekerlemeleri koyarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.