Çilekli Alman Pastası

Çilekli Alman Pastası
06 Ağustos 2024

Çay saatlerinizin yıldızı olacak bu pastayı mutlaka deneyin! Kek hamuru, krema ve çilekten oluşan bu tatlıyı buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, çilekli alman pastası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Çikolatalı alman pastasını denemeyi unutmayın.

Bir porsiyon Çilekli Alman pastası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Çilekli Alman pastası 280 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Çilekli Alman Pastası için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Kreması için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı krema

Arası için:

  • Çilek reçeli
  • 1 kase çilek

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
Çilekli Alman Pastası

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. 
  2. Ardından süt, sıvı yağ ve yoğurdu çırpmaya devam edin. 
  3. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın. 
  4. Orta boy kelepçeli kek kalıbını yağlayın, içerisine kek karışımını ilave edip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 - 35 dakika boyunca kontrollü pişirin. 
  5. Fırından çıkan keki tezgahın üzerine alıp soğumaya bırakın. 
  6. Krema için derin bir tencereye şeker, süt, nişasta, un ve yumurta sarısını ekleyin, orta ateşte muhallebi kıvamı alana kadar devamlı karıştırın. 
  7. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alıp tereyağını ve vanilyayı ilave edip tereyağı eriyene kadar karıştırmaya devam edin. 
  8. Üzerinin kabuk tutmaması için streçleyip oda sıcaklığına gelmesi için bir kenara alın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. 
  9. Kekin alt tabanına kremanın tamamını ilave edip güzelce yayın ve çilek dilimlerini kremanın üzerine dizin. 
  10. Kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında en az 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. 
  11. Servis öncesinde çilekli Alman pastasının üzerine pudra şekeri serperek çilek ile süsleyin. Afiyet olsun!
Servis Önerisi
  • Üzerine veya yanında çilek sosu veya reçeli eklemek, meyve aromasını artırır ve tatlıya ekstra tat katabilirsiniz.
  • Tatlının üzerine hafifçe kavrulmuş fındık veya badem serpiştirebilirsiniz.
  • Üzerine birkaç taze nane yaprağı veya fesleğen ekleyerek tatlıya hoş bir aroma ve şık bir görünüm kazandırabilirsiniz.
  • Çilekli Alman pastasının üzerine hafif bir karamel sosu gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Çilekleri iyice yıkayıp kurulayın. Fazla su, hamurun kıvamını bozabilir ve tatlıda istenmeyen bir sulanma yaratabilir.
  • Yoğurdun tam yağlı ve doğal olmasına özen gösterin.
  • Pastayı yaparken kullanacağınız kalıbın uygun şekilde yağlanmış olduğundan emin olun. Bu, pastanın kolayca kalıptan çıkmasını sağlar.
  • Pastayı buzdolabında yeterince uzun süre bekletin. Çilekli Alman pastasının iyice sertleşmesi ve kıvam alması için genellikle 4-6 saat soğutulması gerekir.
  • Pastayı dilimlemeden önce kıvamını kontrol edin. Pastanın dilimlenmesi sırasında dağılmaması için iyice soğutulduğundan emin olun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo