Sarımsaklı Bulgur Köftesi

Sarımsaklı Bulgur Köftesi
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sarımsaklı Bulgur Köftesi için

Malzemeler

Köfte hamuru için

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı un
  • Tuz

Sos için

  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1~2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 6 domates

Süslemek için

  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan sapı
Sarımsaklı Bulgur Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru bir tepsiye alıp üzerine 1 bardak ılık su döküp karıştırın.10 dakika bekletin. Elinizi soğuk suyla ıslatıp bulguru 5 dakika yoğurun. 
  2. Tuz, kimyon, biber salçası ve yumurta ilave edin. Malzemeleri bir birine yedirene kadar karıştırıp yoğurmaya devam edin. Unu ekleyip elinizi arada bir ıslatarak yumuşak hamur kıvamında olana kadar (10 dakika) yoğurun.
  3. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Köftelerin ortasına parmağınızın ucunu batırarak çukurlaştırın.
  4. Derin bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. Tuz serpip kaynatın. Köfteleri ekleyin.15 dakika pişirip (su mutlaka kaynamalı) ocaktan alın. 
  5. Köfteleri kevgirle ayrı bir kaba alın ve haşlama suyunun 2 su bardağı kadarını ayırın.
  6. Sos için, sarımsakları soyup ezin. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsağı soteleyin. 
  7. Biber salçası ve domatesi ilave edip karıştırmaya devam edin. Köfteleri ekleyip kısık ateşte birkaç dakika karıştırın. 
  8. Üzerine ayırdığınız haşlama suyunu döküp 5 dakika pişirin. Köfteleri servis tabağına alın. Üzerine maydanoz ve taze soğan sapı serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo