Chaja Pasta

Chaja Pasta
25 Ekim 2024

Chaja Pasta, Uruguay'a özgü bir tatlıdır ve özellikle özel günlerde ya da kutlamalarda sıkça yapılır. Yumuşak ve hafif bir yapıya sahip olup, meyve, kremalı karışımlar ve bazen pandispanya ile hazırlanan bir pastadır. İşte Chaja Pasta tarifi:

Çilekli Milföy Pasta tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Chaja Pasta kaç kaloridir?

Bir porsiyon Chaja Pasta 550 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Chaja Pasta için

Malzemeler

Pandispanya İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 paket vanilin 

Krema İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Meyve Karışımı İçin:

  • 1 su bardağı şeftali 
  • Yarım su bardağı ananas
  • 1/4 su bardağı şeker

Şanti İçin:

  • 1 paket krema 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Chaja Pasta

Nasıl Yapılır

Pandispanya için;

  1. Yumurtaları ve toz şekeri bir kaba alın, mikserle iyice çırpın.
  2. Üzerine suyu ekleyin ve karıştırın.
  3. Un ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırarak yavaşça ilave edin.
  4. Karışımı yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
  6. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Krema için;

  1. Sütü, toz şekeri, unu ve vanilini bir tencereye alın.
  2. Karışımı orta ateşte karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
  3. Koyulaştıktan sonra tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Kremayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Meyve Karışımı:

  1. Şeftali ve ananası küçük parçalara doğrayın.
  2. Bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin.
  3. Meyveleri kısık ateşte şekerle birlikte pişirin, meyve suyunun biraz azalması yeterlidir.
  4. Meyve karışımını soğumaya bırakın.

Şanti Hazırlığı:

  1. Krema ve toz şekeri bir kaba alın.
  2. Mikserle, krema sertleşene kadar çırpın.
  3. Soğuyan pandispanyayı iki veya üç kat halinde kesin.
  4. İlk katı servis tabağına koyun ve üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
  5. Üzerine meyve karışımını dökün.
  6. İkinci kattan pandispanyayı koyun ve üzerini tekrar kremayla kaplayın.
  7. Pastanın üzerini şanti ile kaplayın ve meyve parçalarıyla süsleyin.
  8. Chaja Pasta servise hazır. Pastayı buzdolabında en az 2 saat soğutun, ardından dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Servis Önerisi
  • Chaja pastayı çay veya kahveyle servis edebilirsiniz.
  • Yanında taze meyve dilimleri servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kremanın taze ve soğuk olması, iyi bir kıvam tutmasını sağlar. Eğer kremayı çırpıyorsanız, iyice koyulaşana kadar çırpmaya devam edin.
  • Pastayı tamamen soğutduktan sonra dilimlerseniz, pastanızın dağılma riski azalır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo