Kek için, 4 yumurta ve tozşekeri mikserle 5 dakika çırpın. Sıvıyağ, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve sütü ekleyip 5 dakika daha çırpın. Unu eleyip karışıma ekleyin. Düzgün bir hamur elde edinceye kadar 5 dakika daha çırpın
Dikdörtgen ve derin kek kalıbını yağlayıp un serpiştirin. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının alt rafında 30-35 dakika pişirin. Ilınınca keki kalıptan çıkarıp enine 2 eşit dilime kesin.
Krema için, kremşanti ve soğuk sütü çukur bir kapta mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın. Buzdolabında bekletin.
Bal kabağı, toz şeker ve tarçını tencereye alıp kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp çatalla ezerek püre yapın. Pürenin üçte ikisini kremşanti ve ince çekilmiş cevizle karıştırın.
Alt kek dilimini servis tabağına yerleştirin. Üzerine ayırdığınız sade kabak püresini sürüp iri çekilmiş cevizi serpiştirin. İkinci kek dilimini pürenin üzerine yerleştirin.
Pastanın tüm yüzeyini krem şantili karışımla spatula yardımıyla kaplayın. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirip yarım ceviz ve nar taneleriyle süsleyin.
Buzdolabında 45 dakika bekletin. Dilimleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.