Mozaik Pasta
21 Haziran 2024

Kökeni Sicilya'ya kadar dayanan mozaik pastanın temel malzemesi petibör bisküvidir. Pişirilmeden hazırlanan pastanın lezzetini arttırmak için, meyve aromaları kullanılır. Serin bir yerde muhafaza ederek tüketim süresi de arttırılır. Özellikle çay saatlerinde dilim dilim yemeye doyulmayan mozaik pasta, kalsiyum desteği sağlayan bir besindir. Malzemeleriniz hazırsa, şık sunumu ve püf noktalarıyla pudingli mozaik pasta yapımına başlayabiliriz.

1 Dilim Mozaik Pasta Kaç Kalori?

  • Standart malzemelerle hazırlanan 90 gramlık bir mozaik pasta yaklaşık 330 kaloridir. 
  • Dilerseniz, diyet listeleri için sunulan ve bir porsiyonu 160 kalori olan şekersiz fit mozaik pasta tarifini de deneyebilirsiniz. 
  • Yüksek besin değerlerine sahip mozaik pastanın kalorisini düşürmek için, şeker ve yağ miktarını ölçülü bir şekilde azaltın.

Tadı damağınızda kalacak ağlayan pasta tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Mozaik Pasta için

Malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1.5 çay bardağı tozşeker
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 350 gr pötibör bisküvi

Mozaik Pasta üzeri için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı krema
  • İri dövülmüş antep fıstığı
Mozaik Pasta

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Kış aylarında mozaik pastanın en lezzetli eşlikçisi ev yapımı gerçek saleptir. Ayrıca latte de mozaik pastanın yanında sunulan kahvelerden biridir. Mozaik pastaya yeni aromalar karıştırmak için kuruyemiş ve meyveler ekleyerek içeriğini zenginleştirebilir, servis esnasında böğürtlen, çilek ve frambuaz sosları ile sunum yapabilirsiniz.

Püf Noktası
  • En kolay pasta çeşitlerinden biri olan mozaik pastanın en önemli püf noktası, kullanılan yağın köpüklerini almaktan geçer. Eriyen tereyağının içerisine gerekli malzemeleri eklemeden önce bir kaşık yardımıyla yağdaki köpükleri alın.
  • Malzemeleri karıştırırken içerisine kuru meyve parçaları ya da portakal kabuğu rendesi ekleyerek tatlınızı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Malzemeleri karıştırırken alttan üste karıştırma yapmak bisküvilerin kırılmasını engelleyeceğinden yavaşça ve spatula ile alttan üste doğru yapılmalıdır. 
  • Son olarak mozaik pastanızın üzerine dökeceğiniz sosu iyi ayarlamanız gerekmektedir. Sos için kullanacağınız çikolataları eritirken benmari yapabilirsiniz ya da tavada krema ile açarak da eritmeniz mümkün olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo