Geleneksel tencere yemeklerimizden olur kendisi. Aynı gün de özellikle bir sonraki gün de çok severiz. Sulu köftenin terbiyelisi. Aslında köftesinde eti az bulguru çok olur ama olsun. Afiyetle yiyelim. ❤️
2 çorba kaşığı ince bulgur (genelde sadece bulgur ile yaparım)
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 yumurta beyazı
3 adet patates
2 adet havuç
Su (5-6 bardak, istenilen kıvama göre)
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı yoğurt
1/2 limon suyu
1 yumurta sarısı
Ekşili Köfte
Nasıl Yapılır
Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç, bulgur, yumurta beyazı, karabiber, kimyon ve tuz ile köfte hamuru iyice yoğurulur.
Küçük ebatta köfteler hazırlanır ve unlanmış tepsiye alınır. Ünlü tepside saklanarak köfteler iyice unlanır.
Zeytinyağında küp doğranmış havuçlar sotelenir. Küp doğranmış patatesler ilave edilir ve bir süre daha sotelenir.
Kıvamına göre yeterli miktarda sıcak su eklenir. Köfteler eklendiğinde unlu olmaları nedeniyle suyu koyulaşacaktır.
Su iyice kaynayınca unlanmış ve fazla unları silkelenmiş köfteler tencereye aktarılır. (hepsini birden değil azar azar ve tencerenin her yerine gelecek şekilde) köfte ve sebzeler piştiğinde terbiyesi koyulur.
Yoğurt, limon suyu ve yumurta sarısı karıştırılır. Yemeğin suyundan bir miktar aktarılır ve açılır.
Bir taraftan tencere karıştırılırken terbiye tencereye aktarılır. 1-2 dk içinde Ocak kapatılır. Doğranmış maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyetle ❤️
Teşekkür ederiz.