Terbiyeli Kereviz Çorbası

Terbiyeli Kereviz Çorbası
19 Nisan 2024

Çorba, salata, turşu ve ana yemeklerin içerisinde kullanılan kerevizin ana vatanı Doğu Akdeniz ülkeleridir. Genellikle Nisan ve Mayıs aylarında hasat edilen bu besin, uzun süre dolapta saklanabilir. İçeriğindeki minerallerin yüksek olmasının yanı sıra hafızayı güçlendirir ve kansızlığı giderir. Çiğ veya pişmiş olarak tüketilebilir. Anne sütünü arttırdığı için, hamilelere önerilen sebzelerin başında gelir. Genellikle çocuklar sevmese de, faydaları saymakla bitmeyen kereviz çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Kereviz Çorbası Kaç Kaloridir?

Kereviz çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Lif ve K vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Terbiyeli Kereviz Çorbası için

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 6 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Bir tutam muskat
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Terbiyeli Kereviz Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Kereviz, havuç, soğan ve patatesi soyun. Soğanı kıyıp kereviz havuç ve patatesi iri iri doğrayın. Tencereye su ve limon suyunu alıp kaynatın.
  2. Sebzeleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzelerin suyunu süzün ve blenderden geçirip püre haline getirin. Sebze suyunu püreye ekleyip karıştırın.
  3. Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtıp unu ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
  4. Sebzeli karışım, tuz ve muskatı ekleyin. Arada bir karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Servis kâselerine paylaştırıp üzerine karabiber serpiştirin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Terbiyeli kereviz çorbasını, saksı kebabı, zeytinyağlı pırasa ve bademli brüksel lahanası ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kerevizler soyulduktan sonra kararmaması için un ve limonlu suda üzerine yağlı kağıt kapatılarak bekletilmelidir.
  • Diğer tüm çorbalarda da olduğu gibi terbiyeli kereviz çorbasında da kendi yaptığımız et, ya da tavuk suyunu kullanabiliriz. Özellikle ilikli kemik suyu oldukça faydalı hale getirecektir. 
  • Kerevizleri haşlarken suyuna limon sıkmanız hem rengini beyazlatacak hem de kötü kokuyu önleyecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo