Kajun Baharatlı Tavuk

Kajun Baharatlı Tavuk
27 Aralık 2021

Baharat ve sos sevenler bu tarif tam size göre. Hem pratik, hem lezzetli 👌😍

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kajun Baharatlı Tavuk için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk göğsü
  •  2-3 adet domates
  •  1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet küçük boy kırmızı soğan
  • Biber salçası
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kajun baharatı
  • Tuz
Kajun Baharatlı Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğsü ister kuşbaşı ister jülyen doğranır.
  2. Domates kabuğu soyularak küp küp doğranır.
  3. Biberler jülyen doğranır.
  4. Sarımsak ince ince doğranır.
  5. Kırmızı soğan piyaz şeklinde doğranır.
  6. Wok tavaya tavuk koyulur, tavuğun üzeri kapakla kapatılır.
  7. Tavuk, suyunu biraz  çekince soğan ve sarımsak eklenir, yumuşayınca biberler eklenir.
  8. Biberler yumuşayınca domates eklenir. (Bu aşamada üzeri kapalı) Tereyağı ve sıvıyağ eklenir. 
  9. Baharatlar ve salça  eklenir.
  10. Tavuğun kapağı alınarak  pişmeye bırakılır. Sıcak servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo