½ adet portakal, kabuğu ve beyaz kısımları temizlenip doğranmış
50 gr Amerikan pirinci
50 gr haşlanmış yeşil mercimek
5 gr maydanoz yaprağı
2 dal Frenk soğanı, kıyılmış
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sos için:
1 çay kaşığı Dijon hardalı
1 çorba kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı lime suyu
Sızma zeytinyağı
Tuz
Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası
Nasıl Yapılır
Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Sos için; hardal, portakal suyu, lime suyu, bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağı kapalı bir kavanozda çalkalayarak karıştırın.
Yapışmaz tabanlı bir tavayı yüksek ateşte ısıtıp hafifçe zeytinyağlayın. Antrikotun her iki tarafını tuzlayıp karabiberledikten sonra tavaya koyun. Orta pişmiş kıvam için her yüzünü 1,5 dakika pişirin. Kenara alıp 2 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin.
Rezene dilimleri, haşlanmış pirinç, yeşil mercimek, maydanoz yaprakları ve portakal parçalarını servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu gezdirip et dilimleriyle tamamlayın. Kıyılmış Frenk soğanı serpiştirip servis edin.
Teşekkür ederiz.