Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası

Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası
20 Aralık 2022
Hazırlanma Süresi : 55 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası için

Malzemeler

  • 1 adet 150 gr’lık antrikot
  • 1 adet kök rezene, çok ince dilimlenmiş
  • ½ adet portakal, kabuğu ve beyaz kısımları temizlenip doğranmış
  • 50 gr Amerikan pirinci
  • 50 gr haşlanmış yeşil mercimek
  • 5 gr maydanoz yaprağı
  • 2 dal Frenk soğanı, kıyılmış
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Sos için:
  • 1 çay kaşığı Dijon hardalı
  • 1 çorba kaşığı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı lime suyu
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz
Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci yıkayıp süzün. 100 ml sıcak su ile ufak bir tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynamaya bırakın. Orta-kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  2. Sos için; hardal, portakal suyu, lime suyu, bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını kapağı kapalı bir kavanozda çalkalayarak karıştırın. 
  3. Yapışmaz tabanlı bir tavayı yüksek ateşte ısıtıp hafifçe zeytinyağlayın. Antrikotun her iki tarafını tuzlayıp karabiberledikten sonra tavaya koyun. Orta pişmiş kıvam için her yüzünü 1,5 dakika pişirin. Kenara alıp 2 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin. 
  4. Rezene dilimleri, haşlanmış pirinç, yeşil mercimek, maydanoz yaprakları ve portakal parçalarını servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu gezdirip et dilimleriyle tamamlayın. Kıyılmış Frenk soğanı serpiştirip servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo