Cacık

Cacık
30 Nisan 2024

her türlü yemekle uyumlu olan cacık aslında su eklenmeden hazırlanır. Hafif yoğun kıvamıyla şahane bir mezeye dönüşür. Salatalığın öz suyu ve yoğurt ile sulanan cacığa dilerseniz seyretmek için birkaç parça buz ekleyebilirsiniz. İşte en güzel cacık hazırlamanın sırrı bu kadar basit.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Cacık için

Malzemeler

  • 2 salatalık
  • 250 gr yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
Cacık

Nasıl Yapılır

  1. Salatalıkların kabuklarını soyup küp şeklinde ufak doğrayın.
  2. Yoğurda su ekleyerek çırpın. İçine sarımsağı rendeleyin. Salatalıkları ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin.
  3. Sirke, zeytinyağı ve tuz ekleyip kaselere paylaştırın. Soğutarak servis yapın.
Servis Önerisi

Salatalıkları arzuya göre rendeledikten sonra da cacığa katabilirsiniz. Dilerseniz cacığın üzerine kuru nane ya da taze nane kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Püf Noktası

Kıvamını seyretmek için dilerseniz soğuk su ya da buz parçaları ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo