Malatya Kebap

Malatya Kebap
19 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malatya Kebap için

Malzemeler

  • 500 gr  tavuk  kıyma
  • 250 gr dana kıyma 
  • 200 gr kuyruk  yağ
  • 2 yumurta
  • 4 diş sarımsak
  • 1 ad. kuru soğan
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Bir miktar bayat ekmek
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz   
Malatya Kebap

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk kıyma, dana kıyma ve kuyruk yağı, yoğrularak  karıştırılır.
  2. Daha sonra  harcına  2 yumurta, 4 diş sarımsak, 1 tane kuru soğan  rendelenmiş 1 su bardağı  galeta unu, biraz  bayat ekmek içi, bir tatlı kaşık kimyon, 1 tatlı kaşığı  nane, 1 tatlı kaşığı kekik , 1 tatlı kaşığı  kırmızı pul biber, bir miktar tuz katılır.
  3. Bunların hepsi birlikte yoğrularak karıştırılır. Arzuya  göre  şişlere  dizilip mangal ateşinde pişirilir.
  4. Daha sonra isteğe göre Malatya turşusu, salata ve yandım çavuş ayranı ile servis edilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo