Bugün arama motoru Google'da çok aranan bir tarif var: Hibeş... Hibeş nedir araması günün en çok merak edilenleri arasında... Peki, nedir bu Hibeş... Birlikte bakalım...
Hibeş... Antalya Mutfağı’nın en ünlü mezelerinden biri... Bazı kaynaklara göre humusun nohutsuz bir versiyonu. Hibeş hem meze hem sos olarak kullanılabilen bir lezzet. Ekmek üzerine sürüldüğünde kanepe gibi de tüketilebilir. Bu tarif bugün internette çok arananlar arasında... Hibeş'le ilgili Kültür Portalı'nda ve 'Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri' çalışmasında önemli bilgilere ulaşmak mümkün.
Kültür Portalı, 2 kişilik Hibeş yapmak için şu tarifi veriyor.
Hibeşi makarna ya da et-tavuk yemeklerinin yanında sos olarak tüketebilirsiniz.
Antalya'nın yerel sitelerine göre tarif basit gibi görünse de işin püf noktası şu: "Malzemeler karışırken boza kıvamını tutturabilmek".
Teşekkür ederiz.