Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart
17 Ekim 2024

Lezzet'in tart tarifleri arasında en çok ilgi gören tariflerden biriyle karşınızdayız. Başta Fransız mutfağı olmak üzere Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen tart çeşitleri, özellikle çay ve kahvenin yanında ikram edilmesiyle bilinir. Tart denildiğinde ilk akla gelen çeşitleri ise çikolata, çilek, vişne, sebze ve limon aromalı olanlardır. Malzemeleriniz hazırsa, misafir ağırlarken kolayca sunabileceğiniz çikolatalı tart tarifine geçebiliriz.

Unutmadan, ev yapımı çilekli tart tarifini de notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çikolatalı Tart için

Malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema

Süslemek için

  • Kakao
  • Rendelenmiş bitter çikolata
Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta, şeker ve tereyağını mutfak robotuna alarak karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyip karıştırın. Hamuru mutfak tezgahına alarak yoğurun.
  2. Strech folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıbın içine yayın ve çatalla birkaç yerinden delin.
  3. 180 dereceye ayarlı fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Tart hamurunu soğumaya bırakın. Kremayı sos tenceresine alıp ısıtın.
  4. Çikolatayı kremaya ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı tart hamurunu üzerine ilave edip oda ısısında soğumaya bırakın.
  5. Buzdolabında birkaç saat bekletin. Servisten önce üzerine bolca kakao serpiştirin. Rendelenmiş çikolata ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar
avatar
Jale yılmaz YORUM 19 Ekim 2024, 16:20
Tarif güzel fakat kabartma tozunu anlayamadım. Tart ve kiş hamurlarında kabartma tozu asla kullanılmaz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo