Boğaz’da lezzet durakları

Bugün size İstanbul’un en yeni restoranları olan Gümüşsuyu’ndaki Tere’den ve Tarabya’daki Kaicy’den bahsedeceğim. Buyurun bu iki lezzet durağına doğru çıkacağım yolculuğuma…
Boğaz’da lezzet durakları
19 Aralık 2024, 16:37

Doğu Akdeniz’in Antik Mirasından Yeniden Yorumlanan Levanten Mutfağı

Erken gençliğimin Ankarasından beri tanıdığım, 35 yıllık dostum Gamze Cizreli’nin, Big Chefs’lerden sonra yattığı yeni markası KAICY.

Kökleri Akdeniz’in antik uygarlıklarından gelen KAICY, adını Antakya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen ve üzerinde 'KAICY' yazılı bir Roma mozaiğinden alıyor.

kaicy

Eski çağlarda evlerin girişine yerleştirilen bu mozaik, kötü enerjiyi uzak tutmayı ve olumlu bir atmosfer yaratmayı simgeliyormuş.

KAICY’de Antakya’dan Halep’e, Beyrut’tan Kudüs’e kadar uzanan bu kadim coğrafyanın benzersiz lezzetleri, KAICY’nin mutfağında modern tekniklerle yeniden hayat bulmuş.

kaicy

Tarabya’da Boğaz manzarasına karşı, özel ama aynı zamanda rahat bir gastronomi deneyimi sunan KAICY Levanten mutfağının klasik tatlarını yeniden yorumlamış.

Hatay’ın geleneksel aşuru, biberli ekmeğin modern yorumu, zerdeçallı humus ve Lübnan rakısı Arak ile narenciye marineli somon gibi özel lezzetler menüde öne çıkmış.

kaicy

Hatay enginarı ile hazırlanan Fransız usulü soğan çorbası ve limonlu brioche ekmeği mekanın lokomotif lezzetleri bence.

Bar ise Tayland’da faaliyet gösteren Eats Payao Group danışmanlığında kurgulanmış.

kaicy

KAICY’de Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-15.00 saatleri arasında à la carte brunch servisi var.

Trüflü çırpılmış yumurta, şakşukalı poşe yumurta ve havyarlı omlet gibi sofistike kahvaltı seçenekleri arasında.

TERE! Şehrin yeni bir “ocakbaşı”sı!

Yine Ankara’dan arkadaşlarım sevgili Gülin ve Yücel Özalp’ın yeni projesi TERE.

Şehrin bir dönem yeme – içme hayatına damga vuran TOPAZ’ı, TERE’ye çevirdi Gülin ile Yücel.

Görkem Girav ve Mehmet Şahin’le bir araya geldiler bu yeni mekanda.

tere

TERE’de ocağın ateşi, İstanbul’un en görkemli Boğaz manzarasıyla buluşuyor demek yalan olmaz.

Haftanın her günü 16:00’da açılan TERE, işinin ehli ustalar Ömer ve Remzi Sayın’ı bu çatının altında bir araya getirmiş.

Kebaplar, uzun yıllardır farklı mutfaklarda çalışmış iki kardeş ustaya; mezeler ise Hataylı kadın şef Gökçe Eker’e ait.

TERE’nin iddialılıarı; özellikle Tarak, Küşleme ve Adana Kebap bence.

tere

Restoranın ismini aldığı tere Salatası ise her masada mutlaka yerini alıyor.

Dönem dönem konuk şefleri de ağırlayacakmış TERE.

Mini Pide, Semsek, Lahmacun ve Çıtır Kokoreçli Pide mutlaka denenmesi gerekenlerden.

TERE’yi farklı bir gözle deneyimlemek isteyenler için Vegan Kebap da bulunuyor.

tere

Mezelerden; Mualla, Antakya tahinli tarator, kuru meyveli enginar ise meze severlerin vazgeçilmezi.

Ayrıca Pancar Tatlısı ve Aydın Kabağı bu lezzetli yolculuğun son noktası.

Kategoriler
Lezzet Logo