Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği
10 Haziran 2023

Baklagiller familyasında yer alan barbunya; zeytinyağlı taze barbunya gibi birçok tarifte kendine yer bulur. İtalyan, Türk ve Yunan mutfaklarında sık sık tüketilen bu bitki, kemik gelişimini destekler. Kalp ritmini düzenleyen barbunyanın diğer adı ise, Roma fasulyesidir. Demir ve protein bakımından da zengin olduğu için, diyet listelerinde yer verilen tarifler arasındadır. Malzemeler hazırsa taze barbunya yemeği tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Taze Barbunya Yemeği Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyonda zeytinyağlı barbunya yemeği ortalama 255 kaloridir. Farklı malzemelerle hazırlanan barbunya pilaki ise yaklaşık 330 kaloridir.
  • Bir porsiyonu 40 kalori olan zeytinyağlı taze fasulye tarifini de diyet listelerinize ekleyebilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olan zeytinyağlılar sizin de zevkinize hitap ediyorsa, pratik tariflerimize göz atarak sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği için

Malzemeler

  • Yarım kg taze barbunya
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • 2~3 dal maydanoz
  • Tuz
Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Barbunyaları bir akşam önceden tuzlu suya koyun ve ağzına kapatın. Böylece barbunyalar şişmiş olacak.
  2. Barbunyaları sudan geçirdikten sonra bir tencereye alın ve kaynatın. Barbunyalar yumuşamaya başladığında suyunu süzerek kenara alabilirsiniz.
  3. Bir tencereye zeytinyağı, doğranmış havuç ve soğanları ekleyerek kavurun. Üzerine ezilmiş sarımsak, patates ve salçayı ilave edin.
  4. Süzülen barbunyaları da tencereye ekleyin ve 1 tatlı kaşığı şekeri üzerine serpiştirin.
  5. Son olarak tekrardan suyunu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın. Barbunyalar yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin. İçerisinde bulunan su biterse, az miktarda ilave edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Yemek piştiğinde kapağını açmadan bekletin. Taze barbunya yemeğini yanına çok yakışan sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce barbunyayı 5 dakika suda kaynatın. Kaynayan suyu döktüğünüzde barbunyanın koyu renginin gittiğini göreceksiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerin en önemli püf noktası şeker ilavesidir. Şeker yemeğin dengesini sağlayarak tuzlu olmasını önleyecektir.
  • Barbunyanın içine bir diş sarımsak ekleyerek aromasını arttırabilir ve tadını güzelleştirebilirsiniz.
  • Barbunyaya yakışan diğer malzeme ise limondur. Barbunyaların ekşimesini önlemek için limon, servis sırasında eklenmelidir.
Yorumlar
avatar
Rzygvn YORUM 23 Ocak 2022, 22:02
Ya çok aradım bulamadım acaba bu ay şeklinde ki tabakları nereden aldınız
avatar
ceren
YORUM 27 Haziran 2024, 19:37
neyin 5 dakikası ya! bilerek mi böyle tarif veriyorsunuz? 5 dakika düdüklü tencerede bile yetmez. enn az 1 saat haşlanması lazım barbunyaların. 5 dakika haşlamayla pişmedi yemek
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 01 Temmuz 2024, 13:23
Merhaba, pişirme süresi 35 dakika olarak belirttik herhangi bir yerde 5 dakika pişirin yazmıyor, lütfen tarifi dikkatlice okuyun. Düdüklü tencerede 15-20 dakika, normal tencerede ise 35-60 dakika pişirme süresi vardır. Süre, barbunya türüne bağlı olarak değişir.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo