Kesikli Poğaça

Kesikli Poğaça
20 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kesikli Poğaça için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kesik için

  • 1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
  • 2 soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörekotu
Kesikli Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  2. İç harcı hazırlamak için zeytinyağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan ve lor peynirini ekleyerek hafif kavurun. Ocaktan almadan önce ince kıydığınız yeşillikleri de ekleyerek karıştırın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayıp hafif bastırın. Hazırladığınız harçtan içine doldurarak yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Fırından alıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo