Şehrazat Tatlısı

Şehrazat Tatlısı
04 Aralık 2024

Galeta unu, krema, şerbet ve antep fıstığı ile hazırlanan şehrazat tatlısı, yoğun lezzeti ile mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Çay saatlerinde sunabileceğiniz şehrazat tatlısı, cupların içinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, şehrazat tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hürrem gözü tatlısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Şehrazat Tatlısı için

Malzemeler

Alt taban için:

  • 3/4 su bardağı galeta unu
  • 3/4 çay bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu

Alt kreması için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 100 gr krema
  • 1 paket vanilya 

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Toz antep fıstığı
Şehrazat Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Tatlının tabanı için şeker ve yumurtayı bir kaba alın. Köpük olana kadar çırpın ve üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
  2. Taban için gereken diğer malzemeleri ekleyerek spatula ile karıştırın. Karışımı cam kaselere paylaştırın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. 
  4. Bu esnada su ve şekeri bir tencereye alarak şerbetini hazırlayın.
  5. 15 dakika kısık ateşte pişen şerbeti ocaktan. Tabanı fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika bekleyin ve sıcak şerbeti üzerine dökün. 
  6. Kremayı hazırlamak için, vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye alın. Kıvam alana kadar karıştırın. 
  7. Kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın. 
  8. Krema oda sıcaklığına geldiğinde tatlının üzerine dökün ve güzelce yayın. 
  9. Tatlıları buzdolabında 1 gece dinlendirin. Ertesi gün toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo