Tabbule

Tabbule
18 Nisan 2024

Şef Hassan Obeid’den, maydanoz, nane, domates, ince bulgurlu ve limonlu Lübnan Tabbouleh salatası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 14 Kişi Kaydetti
Tabbule için

Malzemeler

  • 1 demet maydanoz (İnce doğranmış)
  • 7 dal nane (İnce doğranmış)
  • 1 adet domates (Küçük küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (Küçük küp doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı limon suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1/2 çay bardağı su

Süslemek için:

  • Marul yaprağı
Tabbule

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru yıkayıp küçük bir kaseye alın ve limon suyunu ilave ederek 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Doğranmış sebzeleri bulgura ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve zeytinyağı ile tatlandırın ve bir salata kasesine alın.
Servis Önerisi

Üzerini marul yaprakları ile domates ve misket limon ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktası
  • Baharatları bulguru ıslattığınız esnada verirseniz baharatlar salatanız ile daha iyi özdeşleşecektir.
  • Bulguru ıslatırken kaynar suyun bulgurun üzerini hafif geçecek kadar ıslatmaya özen gösterin.
  • İçerisine nar ekşisi ve çeşitli baharatlar ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
  • Suyu eklediğiniz ince bulgurun kapağını kapatırsanız suyu daha iyi çekecektir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo