Sütlü tatlılar arasında popüler olan sütlaç; Türk mutfağına özgü bir lezzettir. Avrupa ve İskandinavya ülkelerinde de tüketilen bu besinin ana malzemeleri şeker, süt ve pirinçtir. Kalsiyum ve lif değeri yüksek olduğu için, uzun süre tokluk hissi verir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların haftada bir kez tüketmesi önerilir. Eski zamanlarda 'pirinç çorbası' olarak bilinen sütlaç, güveç kaplarına konularak fırında pişirilir. Eğer malzemeler hazırsa, gelin fırında sütlaç nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir hep birlikte görelim ve denenmiş tarifimize başlayalım:
1 Porsiyon Fırın Sütlaç Kaç Kaloridir?
Sütlacın kıvamı nasıl tutturulur yazımızdan en önemli püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Tam kıvamında sütlaç tarifine de göz atın.
Sütlacınızı çekilmiş fındık ile servis edebilirsiniz. Fırın sütlacın en lezzetli eşlikçisi fındıklı sıcak çikolatadır. Aynı zamanda siyah çay ve damla sakızlı Türk kahvesi de fırın sütlacın yanına yakışan lezzetlerdendir.
Teşekkür ederiz.