Sütlü Yumuşak Poğaça

Sütlü Yumuşak Poğaça
11 Eylül 2024

Evde yapımı kolay bir o kadar lezzetli, sütlü yumuşak poğaça özgün tarifler arasında yer edinmiştir. Çay saatlerinde ve kahvaltılarda sofranızdan eksik olmayacak sütlü bayatlamayan poğaça için buyurun mutfağa geçelim.

1 Adet Sütlü Yumuşak Poğaça Kaç Kalori?

1 adet sütlü yumuşak poğaça 235 kaloridir.

Sütsüz poğaça ve kruvasan poğaça tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sütlü Yumuşak Poğaça için

Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 7 su bardağı un

İç harcı için;

  • Maydanoz
  • Beyaz peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
Sütlü Yumuşak Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle derin bir kapta ılık süt, şeker ve kuru maya'yı güzelce karıştırın ve üzerini streçleyip 10 dakika kadar mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.
  2. Sürenin sonunda kabın içerisine sıvı yağ, tuz ve yumurta ekleyerek karıştırın.
  3. Elemiş olduğunuz un'u yavaş yavaş ilave ederek karışıma yedirin.
  4. Hamuru güzelce ele yapışmayacak bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  5. Hamurun üzerini nemli bir bez ile ya da streçleyerek kapatın 1 saat kadar mayalandırın.
  6. Mayalanan hamuru tezgahta birkaç kez yoğurup havasını alın.
  7. Hamurdan eşit büyüklükte parçalar alıp  bezeler halinde yuvarlayın.
  8. Bezelerin her birini elinizle bastırarak açın.
  9. Hazırlamış olduğunuz iç harcı bezelerin ortasına koyun, kapatın ve yuvarlayın.
  10. Hazırladığınız bezeleri tepsiye dizin, üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  11. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 25 dakika pişirin.
  12. Fırından çıkan sütlü yumuşak poğaçalarınız servise hazır, Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Sütsüz yumuşak poğaçayı, borcamda kek ve patates salatası eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Mayayı aktif etmek için mutlaka ılık su ile karıştırıp dinlendirmeye bırakılmalıdır.
  • Dilerseniz maydanoz yerine dereotu da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo