Kavun Kremalı Milföylü Börek

Kavun Kremalı Milföylü Börek
12 Mayıs 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kavun Kremalı Milföylü Börek için

Malzemeler

  • 8 kare milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 çorba kaşığı pudra şeker

Kavunlu krema için:

  • 2 dilim kavun
  • 150 ml süt
  • 1 çay bardağı krema
  • 4.5 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı beyaz un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 3 yumurtanın sarısı

Süslemek için:

  • Böğürtlen
  • Hazır çikolata sos
  • İnce çekilmiş antep fıstığı
Kavun Kremalı Milföylü Börek

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını buzluktan alıp çözülmesini bekleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürün.
  2. Üzerleri kızarana kadar 10 dakika kadar kızartın. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  3. Un ve mısır nişastasını eleyip bir kapta harmanlayın. Kavunu çatalla ezip püre haline getirin. Süt, krema ve bir çorba kaşığı şekeri tencerede ısıtın.
  4. Kalan şeker ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta iki misli oluncaya kadar mikserde çırpın.
  5. Unlu karışımı ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın. Isınmış süt ile kremalı karışımı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
  6. Unlu karışımı tencereye aktarıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  7. İnmesine beş dakika kala kavun püresini ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kremanın kaymak tutmasını önlemek için ara sıra mikserle çırpın.
  8. Önceden kızartmış olduğunuz milföy hamurlarını servis tabağına dizin. Aralarına kremalı karışımı sürün.
  9. Hazır çikolata sos, böğürtlen ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo