Peynirli Zarf Böreği

Peynirli Zarf Böreği
02 Ekim 2024

İncecik açılan hamurun arasında dereotu ve lor peynirinin nefis uyumuyla hazırlanan bu böreğin tadını çıkarabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Peynirli Zarf Böreği için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 4.5 - 5 su bardağı un

İç harç için:

  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 400 gr lor peyniri

Katlara sürmek için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Peynirli Zarf Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Bir karıştırma kabında su, sıvı yağ, tuz ve kuru mayayı iyice karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek yoğurmaya başlayın ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun. 
  2. Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat dinlendirin. 
  3. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Her parçayı açın ve 2 bezeyi birleştirerek yağlayın, sonra tekrar açın. Toplamda 4 adet açılmış yufka elde edin ve her birinin arasını mutlaka yağlayın. 
  4. Yufkanın ortasına iç harcı yerleştirin ve zarf şeklinde kapatın. Üzerini bir fırça yardımıyla yağlayın. 
  5. Hazırladığınız zarf böreklerini yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrollü bir şekilde yaklaşık 40 dakika pişirin. 
  6. Fırından çıkan zarf böreklerini sıcak olarak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo