Kafes Böreği

Kafes Böreği
16 Aralık 2024

Kolay hazırlanışı ve enfes tadıyla çay saatlerinize zarif bir dokunuş katacak çıtır bir börek tarifi.

Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kafes Böreği için

Malzemeler

  • 4 adet milföy hamuru

İç harcı için:

  • 500 gr light peynir
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
Kafes Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Kafes böreğini hazırlamak için önce çözdürülmüş milföy hamurlarını ikiye bölüp kareler halinde kesin. 
  2. Kare milföylerin sağ alt köşesine dikey, sol üst köşesine ise yatay olarak ince uzun kesikler atın. 
  3. Ufalanmış ve kekikle karıştırılmış peynirden yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar her bir kare milföyün sağ üst köşesine koyun. 
  4. Sol alt köşeyi, peynirli harcın üzerine gelecek şekilde sağ üst köşesine kapatın.
  5.  Kapattığınız kenarları çatalın ucu ile iyice bastırarak sabitleyin. 
  6. Her bir milföyü, bir sağdan, bir soldan olmak üzere kesikleri üst üste gelecek şekilde örmeye başlayın. 
  7. Tamamen ördükten sonra kenarları iyice sabitleyin ve gerekirse fazla hamurları bir bıçak yardımıyla temizleyin. 
  8. Bu işlemi tüm kare milföyler için tekrarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine börekleri yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. 
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. 
  10. Fırından çıkan kafes böreğini sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo