Ana vatanı Doğu Akdeniz ülkeleri olan karnabahar, turpgiller familyasının önemli bir üyesidir. Türkiye'de en çok Orta Karadeniz'de yetiştirilen bu besin, genellikle mayıs ayında ekilir. Salata, kızartma ve çorba gibi birçok yemeğin içerisinde kullanılır. İsteğe göre haşlama, fırınlama ve kızartma olarak pişirilebilir. Aynı zamanda çiğ olarak yenilen sebzeler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, meme kanseri riskini azaltmasıyla bilinen fırında karnabahar kızartması tarifine başlayabiliriz.
Düşük kalorili ve sağlıklı karnabahar tariflerine göz atmayı unutmayın.
1 Porsiyon Fırında Karnabahar Yemeği Kaç Kaloridir?
Fırında karnabaharın bir porsiyonu, yaklaşık 65 kaloridir. Ara ve ana öğün olarak tüketebileceğiniz bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için, karnabaharın faydaları nelerdir yazımızı da okuyabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.