Etli Ekmek
30 Mart 2023

Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan etli ekmek pideyi andırsa da ince hamuru ve hafifliği ile herkesin bayıldığı bir tattır. Sevgili Hülya Çeşme sayesinde artık etli ekmeği evimizde yapıyoruz. Hazır mısınız?

Dip not: Konya’nın sembolüdür ve zırhta çekilen etli ekmeğin ismi “bıçak arası”, peynir ilaveli olanı da “Mevlana” olarak adlandırılır. Coğrafi işaretli tescili de yine Konya’ya aittir.

Konya usulü etli ekmek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Ekmek için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 3,5 – 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 400 g yağlı dana kıyma (Ya da koyun kıyması)
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet büyük boy domates (Minik küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (Minik küp doğranmış)
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Etli Ekmek

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Hamuru el yakmayacak sıcaklıkta su ile yoğurmalısınız.
  • Pide hamurunun iyice dinlenmesi ve ılık bir ortamda mayalanması gerekir.
  • Oda ısısında dinlendirdiğiniz hamuru olabildiğince ince ve uzun şekillerde açmaya özen gösterin.
  • Diğer pidelerin aksine, kenarlarını katlamadan düz bırakmalısınız.
  • Kullandığınız kıymanın yağlı olması önemlidir.
  • Harcın içine de yağ eklemeye özen gösterin. Böylelikle etli ekmek pişerken kıymanın toplanmasını önlemiş olursunuz.
  • Fırından çıkan pidelerin yumuşak olması için üzerlerini ince ve temiz bir bezle örtün.
  • İnce bir hamur olduğu için etli ekmeklerin pişme süresi kullandığınız fırın tipine göre değişiklik gösterebilir. Pişirirken çok kurutmamaya dikkat edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo