Ispanaklı Göçmen Böreği

Ispanaklı Göçmen Böreği
01 Aralık 2024

Fotoğraf: Özgür Bakır

Tarif ve Yapım: Selin Hıdır

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Göçmen Böreği için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • Tuz
  • Ilık su

İç harç için:

  • 1 kg ıspanak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üzeri için:

  • Çeri domates
Ispanaklı Göçmen Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle derin bir kaba unu eleyin. Süt, tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  2. Hamuru dokuz bezeye ayırın. Bezeleri 20-25 santim çapında açın. Aralarına sıvı yağ sürüp üçerli gruplar halinde üst üste dizin. 
  3. Üçerli yufkaları, tepsinin kenarlarını 10 cm geçecek büyüklükte açın. 
  4. Tepsiye ayçiçeği yağı sürün ve yufkayı kenarları tepsinin dışına sarkacak şekilde hazırlayın, üzerine ayçiçeği yağı sürün. 
  5. Diğer yufka gruplarını da aynı şekilde hazırlayın. Tepsiye yerleştirin, hamurun kenarlarına çizgiler atarak tepsinin içine katlayın. 
  6. Üzerine ayçiçeği yağı sürün ve susam serpin. Ortada kalan boşluğa eşit bir şekilde iç harcı yayın. 
  7. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika kontrollü olarak pişirin ve servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo