Ispanak Köklü Ve Çeçil Peynirli Pratik Puf Böreği

Ispanak Köklü Ve Çeçil Peynirli Pratik Puf Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanak Köklü Ve Çeçil Peynirli Pratik Puf Böreği için

Malzemeler

  • 1 ekmek hamuru

İç harcı için

  • 150 g çeçil peyniri
  • 100 g haşlanmış ıspanak kökü
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Ispanak Köklü Ve Çeçil Peynirli Pratik Puf Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Hafif yoğurduğunuz ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru 12 bezeye ayırın. Bezeleri teker teker yoğurun.
  2. İç harcı için, çeçil peynirini bir kaseye alın. Üzerine ince kıydığınız haşlanmış ıspanak kökü ve ay çekirdeği içini ilave edip karıştırın.
  3. Ayırdığınız bezeleri elinizle hafif bastırarak açın. İçlerine peynirli harçtan koyup yuvarlayarak kapatın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik puf böreği tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo