- Ispanakları yıkayıp iri doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Ispanakları ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Tereyağı ile kalan zeytinyağını tavada ısıtın.
- Tavuk etlerinin üzerine tuz, karabiber serpiştirdikten sonra tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
- Tavukları bir kenara alarak soğumaması için üzerine kapak kapatın. Aynı tavaya limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, kekik ekleyip yüksek ateşte 1-2 dakika pişirin.
- Kremayı ekleyerek karıştırın. Servis tabağına ıspanağı yayın. Üzerine ikişer parça tavuk eti yerleştirin. Üzerine sos gezdirip servis yapın.
Sindirimi kolaylaştırmasıyla bilinen tarhun soslu tavuk eti tarifine göz atmayı unutmayın.
Teşekkür ederiz.